Top Ad unit 728 × 90



Σχέδια Δράσης στα πλαίσια της Εσωτερικής Αξιολόγησης του Σχολείου μας για το σχ. έτος 2022-2023.

 

Στα πλαίσια της εσωτερικής αξιολόγησης του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε σχέδιο δράσης με τίτλο <<Ενίσχυση σχέσεων και επιδίωξη συνεργασιών με φορείς>>, του άξονα <<Σχολείο και κοινότητα>>. Οι μαθητές του σχολείου μας πραγματοποίησαν επισκέψεις, συμμετείχαν σε δράσεις, παρακολούθησαν παρουσιάσεις και έλαβαν μέρος σε βιωματικές δράσεις που έλαβαν χώρα εντός και εκτός του σχολείου μας. Οι δράσεις αυτές είχαν στόχο να προάγουμε τον πολιτισμό, μέσα από την καλή συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και άλλους τοπικούς φορείς.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:

Συντονίστρια: Μπιλιανού Μαρίνα

                     

                        Βουρτσάνη Σοφία

                       Νικητοπούλου Χριστίνα

                       Καπέλλος Ιωάννης

                       Βασιλακοπούλου Αικατερίνη


Α΄ Δράση: Στις 29 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου <<Στο σχολείο με ασφάλεια>>, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Η παρουσίαση έγινε από τη συγγραφέα του βιβλίου Γιώτα Καλαμαρά, η οποία είναι μητέρα 2 μαθητών του σχολείου μας. Την παρουσίαση παρακολούθησαν μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων.

 

 


Β΄ Δράση: Στις 16 Φεβρουαρίου 2023 εορτάστηκε με παραδοσιακό τρόπο η ημέρα της Τσικνοπέμπτης. Ο σύλλογος γονέων έκανε δωρεά τα σουβλάκια και τα λοιπά εδέσματα. Ήρθαν μέλη του συλλόγου γονέων στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας και έψησαν και οι μαθητές μας συμμετείχαν σε αυτό το έθιμο, το οποίο είχαν στερηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας.












Γ΄ Δράση: Στις 22 Φεβρουαρίου 2023 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο χοροδιδάσκαλος του πολιτιστικού συλλόγου Ανδραβίδας <<Εστία>>  Γιώργος Ανδρικόπουλος και παρουσίασε στους μαθητές όλων των τάξεων το Γαϊτανάκι, ένα έθιμο παραδοσιακό που περνά από γενιά σε γενιά. Μαθητές από κάθε μία τάξη με τη βοήθεια του χοροδιδάσκαλου , αλλά και των δασκάλων τους, χόρεψαν και έπλεξαν το Γαϊτανάκι. Ο δάσκαλος του χορού είναι πατέρας 2 μαθητών του σχολείου μας.










Ε΄ Δράση: Στις 29 Μαρτίου 2023 οι μαθητές μας παρακολούθησαν Θέατρο Σκιών <<Καραγκιόζη>> από τον καραγκιοζοπαίκτη Κωνσταντίνο Καναβό, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, ερχόμενοι πιο κοντά σε αυτό το παραδοσιακό είδος θεάτρου που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα και τείνει να εκλείψει.




Στ΄ Δράση: Στις 31 Μαρτίου 2023 οι μαθητές Γ΄ και Δ΄ τάξεων βγήκαν στις γειτονιές και την αγορά της Ανδραβίδας και τραγούδησαν τα κάλαντα της άνοιξης <<τα Χελιδονίσματα>>, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Σοφία Βουρτσάνη, Βίρνα Δασκαλάκη και την Μουσικό μας Χρύσα Σαλαμπάση. Οι μαθητές κρατούσαν χελιδόνια φτιαγμένα από χαρτόνι, που έφτιαξαν με τη βοήθεια του δασκάλου των εικαστικών Γιάννη Καπέλλου και των δασκάλων τους. Τα χελιδονίσματα ενθουσίασαν ιδιαιτέρως την τοπική κοινωνία, γονείς αλλά και τους μαθητές που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αυτό το παραδοσιακό έθιμο για τον ερχομό της άνοιξης.








Ζ΄ Δράση: Στις 4 Μαϊου 2023 οι μαθητές Β΄ και Γ΄ τάξεων επισκέφτηκαν το Κάστρο Χλεμούτσι, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Κυριακή Μπίκου και Σοφία Βουρτσάνη. Οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του κάστρου και ξεναγήθηκαν στο μουσείο που βρίσκεται εντός του κάστρου. Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις.














Η΄ Δράση: Στις 10 Μαϊου 2023 επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας Μαρία Συλαϊδή, η οποία αναφέρθηκε σε παιδικά βιβλία που έχει γράψει και τα είχαν γνωρίσει οι μαθητές μας τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης, η συγγραφέας έμαθε δίδαξε στα παιδιά, με τον δικό της μοναδικό βιωματικό τρόπο, πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας παραμύθι. Σε αυτή τη δράση συμμετείχαν μαθητές Α΄,Β΄, Γ΄ τάξεων.

 


















Σχέδια Δράσης στα πλαίσια της Εσωτερικής Αξιολόγησης του Σχολείου μας για το σχ. έτος 2022-2023. Reviewed by Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας on 12:34:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Copyright © Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας Ηλείας | : Πλατεία Αγίας Σοφίας, Ανδραβίδα Ηλείας, Τ.Κ. 27051 | / : 26230-54238
: mail@dim-andrav.ilei.sch.gr | : Κων/νος Ζωγόπουλος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.